Tarih

BAŞKANIN MESAJLARI

BAŞKANDAN

Merhaba…

Türkiye’nin Osmanlı’dan kalan sancağa sahip tek odasının, çok kıymetli üyeleri;

Sektörümüzün ve esnafımızın hak ettiği noktaya gelmesi adına, iletişim ile işe başladık. Bunun için çağın gerekliliklerine uygun olarak internet sayfamızı ve sektörümüze yönelik dergimizi hayata geçerdik.

Odamızın faaliyetleriyle ilgili daha etkin bir biçimde duyuruda bulunmak, sorunları, çözüm önerileriyle gündeme taşımak adına yaptığımız bu atılımla üyelerimize daha iyi hizmet vermeyi, üyelerimizin iş hacimlerinin artırılmasına katkıda bulunmayı ve yönetim /üye birlikteliğini pekiştirerek, daha net ve güçlü bir ses çıkarmayı amaçladık.

Piyasamızın nabzının attığı noktada bilgi alışverişimizi hzlandıracak bu projeler, faaliyet alanlarında da bizim daha organize ve çözüm odaklı çalışmalar yürütmemizi sağlayacaktır.

Bu ilk adımla başlayan ve daha sonraki projelerle de pekişecek birlik ve beraberliğin yükseltilmesiyle, mesleğimize yönelik konuları çok daha organize ve tek vücut halinde ilgili noktalarda gündeme getireceğimize inanıyorum

İthal ürünlere getirilen ek vergi çalışması, bakanlık nezdinde yürütülen girişimler, hatta bir adım öteye geçerek Saraciye Sanayicileri Derneği ile olan işbirliğimiz içinde, bir arada olunca nasıl sonuç aldığımızı gösteren önemli bir örnektir.

Hepimiz piyasada şahit oluyoruz ki 2014 zor bir yıl olarak geçiyor. Gözüken o ki 2015 de yine güçlüklerle mücadele etmemiz gereken bir sene olarak bizi karşılamaya hazırlanıyor.

Bizler temsilcileriniz olarak sizler adına daha etkin çalışırken, üyelerimizin de bu çalışmalarda vereceği destek önemlidir. Piyasadaki birçok sorunu kendi iç disiplinimizde çözmemiz mümkün.

Örneğin piyasada maliyet yapılmadan verilen fiyatların yarattığı hasar hepimizin malumu. Kayıt dışı  ve merdiven altı gerçeğini el birliğinde sistem içine sokmaya çalışıp, temiz iş ve devletin kontrolündeki resmi çalışma sistemi içinde pazarı ve iş hacmini daha çok büyüteceğimizi ve fiyattan, kaliteye yaşanan farklı sorunlarımızı da çözeceğimizi düşünüyorum.

Fakat tüm bunları kimseyi yok saymadan, herkesi sistemin içine çekerek ve doğruda buluşarak yapmalıyız. Bu mücadelede odamıza üyeler olarak sahip çıkmamız büyük önem teşkil ediyor.

Eğer tek tek sorunlarımızı aşmaya çalışırsak bunun altından kalkamayız. Şayet birlik olur, güçlü bir şekilde sorunlarla mücadele eder, odamızı da faal bir hale kavuşturursak. ilgili birimlere sesimizi daha güçlü duyarabiliriz. Meslek odamızın,  üyelerlebiraraya gelerek tüm sektörü kapsayacak şekilde, sorunlarımızı beklentilerimizi anlatması şart. Herkesin odasına sahip çıkması arzumuzdur. Yetkili mercilere gittiğimizde sektörümüzün dimdik arkamızda olduğunu hissetmeliyiz.

Bu anlayışla odamızı ayağa kaldırıyoruz. Artık İstanbul Umum Saraçlar Odası’nın adını, çok yakında Türkiye’de bilmeyen kalmayacak. Odaların yönetimi esnafın içinden çıkan, sizden insanlardan oluşuyor. Herkesin bir işi var. Bunun bir bayrak yarışı olduğu bilinci içinde, yeni bir anlayışla karşınıza geliyoruz.

Artık internet sitemizle, dergimizle sizlere çok daha yakınız. Bu faaliyetlerimizi sizlere olan ziyaretlerimizle önümüzdeki süreçte güçlendireceğiz. Klasikleşen oda tanımını aklınızdan çıkarın. Bu yeni dönemde üyemizle birlikte çok daha sonuç odaklı işlere imza atacağız.

Mesleğimiz adına, küllerimizden yeniden doğacak ve mesleğimize hak ettiği itibarı geri kazandıracak bu yolculukta desteklerinizi bizden esirgememenizi rica ediyor, bu duygular içinde hepinize hayırlı işler diliyorum.

Saygılarımla

Adem Sönmez